Wie ben ik?

Portret Sieglien

Mijn naam is Sieglien Hiffens en ik ben al sinds 1990 reiki kanaal.

Ik ben eerlijk gezegd bij toeval met reiki in aanraking gekomen. In 1990 volgde ik een cursus intuïtieve massage en daar wilde wat extra lectuur over bestellen.

In een nieuwsbrief van Ankh-Hermes zag ik het boek van Bodo Baginski en Shalila Sharamon. Op het eerste gezicht leek het boek over massage te gaan, dus ik bestelde. Ik was dan ook teleurgesteld toen bleek dat ik geen boek over massage had besteld, maar over reiki! Reiki… Wat is dat?

Aanvankelijk zou ik het terugsturen. Nadat ik toch het nawoord maar had gelezen, besloot ik om mijn teleurstelling opzij te zetten en het boek alsnog te lezen. Wat ik daarin las vond ik erg interessant. Maar bleef ronduit sceptisch:

  • Werkt reiki echt?
  • Ook als je er niet in gelooft?
  • Kan iedereen reiki kanaal worden?

Vol van deze vragen nam ik contact op met Rody la Gro, een reiki-meester uit Dieren. Ze gaf me een proefbehandeling om de werking van reiki te ervaren. Ik was verbaasd: het werkt echt! Als een vreemde je aanraakt voelt dat altijd onwennig aan en ben je een beetje gespannen. Toen ik mij daaroverheen zette, kon ik mij beter concentreren op wat ik meemaakte. Ik voelde haar handen eerst warm worden, bijna heet. Soms voelden ze koud aan. Dan weer voelde ik niks. Gevolgd door trillingen door mijn lichaam. Na de behandeling vertrok ik. Onderweg terug naar huis voelde ik me heel ‘raar’: Ik was heel relaxed! Een gevoel dat eigenlijk moeilijk te beschrijven is.

Een paar weken na deze sensatie besloot ik om zelf reiki kanaal te worden. Ik ben ingewijd door dezelfde Rody la Gro in een vierdaagse cursus, wat me indertijd 325 gulden spaargeld kostte.

Sinds die periode heb ik heel wat mensen reiki èn massage gegeven. Mijn ervaring is dat je ze heel goed kan combineren. Bij de één werkt reiki genezend, bij de ander verzachtend. Maar het werkt altijd ontspannend.

Hoewel iedereen met reiki behandeld kan worden, kan niet iedereen door reiki worden genezen. Waarom reiki bij de een genezend werkt en bij de ander niet, kan niet echt verklaard worden. Misschien

  • omdat sommige mensen zich ervoor afsluiten
  • moet de persoon in kwestie door iets/iemand anders behandeld te worden
  • moet de ziekte gewoon doorlopen

Daarom raad ik mensen aan om bij ziekte altijd een arts te raadplegen. Een reiki behandelaar is vaak geen arts. Hij is slechts een kanaal waardoor reiki stroomt. Reiki vindt zijn weg zelf en gaat daar heen waar het nodig is.

Voordat u een afspraak voor een reiki behandeling maakt, raad ik u aan om de informatie op deze site te lezen. Dan heeft u in ieder geval een indruk wat reiki inhoudt en wat u kunt verwachten.

Lees ook, Ik steun

Deel deze pagina:
twitter logo
pinterest logo
linkedin logo