Reiki volgens Dr. Usui

afbeedling Dr Mikao Usui
Dr. Mikao Usui (1864 – 1926)

Dr. Mikao Usui was een christelijke monnik, die eind negentiende eeuw professor in de theologie was aan de universiteit van Kyoto. Na een zondagse mis vroeg een van zijn leerlingen hem of hij de inhoud van de bijbel letterlijk nam. Dr. Usui antwoordde bevestigend. Dit was echter niet genoeg voor de student, waarop hij Dr. Usui vroeg: “In de bijbel staat dat Jezus zieken genas en dat hij over het water liep. Gelooft u dat alleen omdat het geschreven staat? Of heeft u zoiets ooit meegemaakt?”. “Nee”, antwoordde Dr. Usui, “ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, maar toch geloof ik in de woorden van de bijbel”. De student zei echter: “Ook al is voor u het blinde geloof voldoende, wij willen deze zaken met eigen ogen aanschouwen.”

Deze dialoog bracht de grote ommekeer in het leven van Dr.Usui en was de aanleiding van een jarenlange zoektocht. De volgende dag zegde hij zijn arbeidscontract op en vertrok hij naar de Verenigde staten. Aan de Universiteit van Chicago bestudeerde hij de christelijke geschriften en behaalde de doctorsgraad in de oude talen.

Na jarenlange studie aan deze universiteit moest hij echter erkennen dat hij ook hier niet zal vinden wat hij zoekt: namelijk het geheim van de genezingen door Jezus en zijn leerlingen. Ondertussen is hij te weten gekomen dat ook Boeddha de gave van genezing had. Dit was voor hem aanleiding terug te keren naar Japan om in de boeddhistische geschriften verder te zoeken.

Deel deze pagina:
x logo
pinterest logo
linkedin logo