Wat is massage

Massage is het manipuleren van de spieren door zachte bewegingen om de bloedsomloop, de spieren en het zenuwstelsel gunstig te beïnvloeden. Bij de meeste massagevormen past men een combinatie van strijken, wrijven, knijpen en drukken toe.

West en Oost

De hedendaagse massagevormen vinden hun oorsprong in de Westerse en Oosterse scholen.

De Westerse massage legt de nadruk op het spierenstelsel, de meest bekende methode is de Zweedse massage die ontwikkeld was om de spierbewegingen te reproduceren.

Het Oosterse systeem gaat uit van energie vormen die door het lichaam stromen. Wanneer deze energie geblokkeerd raakt ontstaat ziekte en pijn. Met behulp van massage kan men deze energiestromen weer herstellen. De Shaitsu massage is de meest bekende Oosterse techniek. Hierbij gaat men ervan uit dat door het toepassen van drukpuntmassage de energiekanalen weer hersteld worden.

Intuïtieve massage

De ene massage techniek hoeft niet beter te zijn dan de ander, ze kunnen elkaar zelfs heel goed aanvullen. Daarom gebruik ik de intuïtieve massage. Hierbij gebruik je de aangeleerde massage technieken op een heel intuïtieve manier: waar nodig masseert men langer.

 

Deel deze pagina:
x logo
pinterest logo
linkedin logo