Phyllis Lei Furumoto

afbeelding Phyllis Lei Furumoto
Phyllis Lei Furumoto 8 aug1948 – 31 mrt 2019

In 1982 komen Phyllis en een paar Reiki-meesters op Hawaii bijeen ter nagedachtenis aan Hawaya te eren. Tijdens deze bijeenkomst spreken ze af dat ze elkaar voortaan ieder jaar zullen ontmoeten. Op de tweede bijeenkomst in wordt de Reiki Alliance gesticht en wordt Phyllis tot Grootmeester in directe spirituele lijn van Mikao Usui, Chujiro Hayashi en Hawaya Takata benoemd.

In 1988 geeft Phyllis haar zegen en mandaat aan andere reiki-meesters om inwijdingen tot het meesterschap te verrichten. Voor deze zware verantwoordelijkheid is wel vereist dat men minimaal drie jaar in het Usui systeem of Reiki healing is onderwezen. Ook moet men het systeem in het dagelijks leven hebben geïntegreerd en is praktiserend Reiki-meester.

Phyllis bezat de unieke vaardigheid om ieders potentieel te kunnen zien en ze daagde haar studenten, vrienden en collega’s uit om hun eigen potentieel te verwezenlijken.

Phyllis zei vaak: “Reiki is een partnerschap”, en dit concept belichaamde ze zelf, of ze nu onderwees, zong, kookte, danste of zeilde. Ze moedigde mensen aan om dit partnerschap in hun eigen leven te vinden. Met haar diepe innerlijke overtuiging en spirituele achtergrond was Phyllis een vrouw die haar leven op een authentieke manier leidde, wat vaak met zich meebracht dat ze mensen pushte hun grenzen te verleggen en hun de mogelijkheid bood van diep zelfonderzoek.

“Reiki komt op de eerste plaats!” Deze woorden van Hawayo Takata waren waar in het leven van Phyllis. Reiki kwam op de eerste plaats en ondersteunde haar in het overvloedige universum dat ze gul met anderen deelde. Ze was een strenge leermeester, maar had een zachte ziel die zich openstelde voor anderen en mensen als geen ander kon zien en horen. Ze onderwees Reiki als een brug om culturen met elkaar te verbinden. Phyllis had veel ideeën en vond het fijn om nieuwe dingen te leren en om concepten uit te proberen en die te integreren in een dieper begrip van Reiki.

Zelfs heb ik Phyllis niet persoonlijk gekend, onderstand wil ik een impressie geven van bepaalde periodes in haar leven.De onbevangenheid van een kind, de zorgzame en liefdevolle band met haar grootmoeder, het aangaan van een grote verantwoordelijkheid om de nagedachtenis van haar grootmoeder te eren, de ongedwongenheid op latere leeftijd wetende dat je je best hebt gedaan  en goed resultaat hebt behaald, het naderende einde, accepteren dat je niet meer kan doen en loslaten, het stokje overdragen aan de volgende generatie.

.

jeugd foto phyllis phyllis en hawaya afbeelding Phyllis Lei Furumoto
Phyllis als kind,”het begin” Phyllis en Hawaya, student en master, Kleindochter en grootmoeder. Phyllis aan het begin van haar werk als reiki grootmeester. Er rust een zware taak op haar schouders.
phyllis op latere leeftijd phyllis 2 weken voor haar dood
Phyllis op middelbare leeftijd. Het werk is gedaan en de lach is terug. Phyllis de laatste 2 weken voor haar heen gaan. De taak is volbracht en ze kan n vrede loslaten.

Op 31 maart 2019  heeft Phyllis dit aards bestaan verlaten  Green Valley, Arizona (VS). en is ze met haar volgende reis begonnen. Haar familie, vrienden en studenten waren aanwezig bij haar afscheid van dit leven. Onderstaand de woorden van haar partner over deze bijzondere gebeurtenis:

Wat is sterven anders dan naakt in de wind staan en versmelten met de zon? En wanneer de aarde je ledematen zal opeisen, dan zul je waarlijk dansen.” Kahil Gibran

Vanochtend, 31 maart 2019, om 7.10 uur heeft Phyllis Lei Furumoto dit leven verlaten. Haar overgang begon een paar dagen geleden toen ze niet langer op deze fysieke wereld reageerde. Vanaf vanochtend vroeg heb ik haar in mijn armen gehouden tot het eind, overeenkomstig haar wens. We werden omringd door familie, dierbare vrienden en haar studenten

voorkant folder Phyllis memorial 25 november 2019 achterkant folder Phyllis memorial 25 november 2019
Programma uitvaartdienst Phyllis Rest in peace
Deel deze pagina:
x logo
pinterest logo
linkedin logo