portret sieglien


Mijn naam is Sieglien Hiffens en ik ben al sinds 1990 reiki kanaal.

Ik ben eerlijk gezegd bij toeval met reiki in aanraking gekomen. In 1990 had ik een cursus intuïtieve massage gevolgd en wilde ik wat lectuur over massage bestellen.


In een nieuwsbrief van Ankh-Hermes zag ik het boek van Bodo Baginski en Shalila Sharamon. Op het eerste gezicht leek het boek over massage te gaan, dus bestelde ik hem. Ik was dan ook een beetje teleurgesteld toen bleek dat ik geen boek over massage, maar een boek over reiki had besteld. Reiki? Wat is dat???


Mijn eerste gedachte was om het boek terug te sturen, maar nadat ik het nawoord had gelezen, besloot ik om mijn teleurstelling opzij te zetten en het boek te lezen. Wat ik las vond ik erg interessant, maar daarom was ik nog wel sceptisch.

- Werkt reiki echt?

- Werkt reiki ook als je er niet in gelooft?
- Kan iedereen reiki kanaal worden?


Om een antwoord te krijgen op deze vragen nam ik contact op met Rody la Gro, een reiki-meester uit Dieren. Ze gaf me een proefbehandeling om de werking van reiki te ervaren. Ik was verbaasd dat het echt werkte! Als een vreemde je aanraakt voelt dat altijd onwennig aan en ben je een beetje gespannen, maar toen ik mij daaroverheen zette, kon ik mij beter concentreren op wat ik meemaakte. Ik voelde haar handen eerst warm worden, bijna heet. Soms voelden ze koud aan, soms voelde ik niks, dan weer voelde ik trillingen door mijn lichaam. Toen ik weg ging voelde ik me heel raar. Ik was heel relaxed, een gevoel dat eigenlijk moeilijk te beschrijven is.


Na een paar weken besloot ik om reiki kanaal te worden. Ik ben ingewijd door Rody la Gro in een vierdaagse cursus, wat toentertijd fl 325,-- kostte.


Sinds die periode heb ik heel wat mensen reiki en massage gegeven. Mijn ervaring is dat je ze heel goed kan combineren. Bij de een werkt reiki genezend, bij de ander verzachtend, maar het is altijd ontspannend.


Hoewel iedereen met reiki behandeld kan worden, kan niet iedereen door reiki worden genezen. Waarom reiki bij de een genezend werkt en bij de ander niet, kan niet echt verklaard worden:

- misschien omdat sommige mensen zich ervoor afsluiten.
- misschien moet de persoon in kwestie door iets/iemand anders behandeld te worden.
- misschien moet de ziekte gewoon doorlopen.


Daarom raad ik mensen aan om bij ziekte altijd een arts te raadplegen. Een reiki behandelaar is vaak geen arts. Wij zijn slechts kanalen waardoor reiki stroomt. Reiki vindt zijn weg zelf en gaat daar heen waar het nodig is.


Voordat u een afspraak voor een reiki behandeling maakt, raad ik u aan om de informatie op deze site te lezen. Dan heeft u in ieder geval een indruk wat reiki inhoudt en wat u kunt verwachten.