Reiki grondlegger: Dr. Mikao Usui

De kennis van handoplegging is al meer dan 2500 jaar oud. Deze kennis was vroeger alleen toegankelijk voor priesters en uitverkorenen. Dat deze kennis vandaag de dag beschikbaar is voor iedereen hebben we te danken aan Dr. Mikao Usui.

Dr. Usui's naaste medewerker, Chujiro Hayashi

Een van Dr. Usui eerste studenten was Dr. Chujiro Hayashi. Hij was een gepensioneerde marineofficier die de behoefte voelde om zijn medemens te helpen.

Phyllis Lei Furumoto

Phyllis krijgt haar eerste Reiki graad al als kind. In de jaren zeventig krijgt ze haar tweede Reiki graad. In 1979 wordt ze tot Reiki meester ingewijd, waarna haar wordt verteld dat zij haar grootmoeder zal opvolgen. Kort voor haar dood, geeft Hawaya Phyllis haar zegen en mandaat om de spirituele reiki-traditie voort te zetten.

Meester Hawaya Takata

Hawaya Takata was een jonge weduwe met twee dochters afkomstig uit Hawai. Takata werd weduwe op haar 29ste. Op haar 35ste leed ze aan allerlei kwalen waaronder misselijkheid, blindedarmontsteking, galstenen, astma en een goedaardige tumor. Ze woog op den duur maar 45 kilo. Door astma kon ze geen operatie aan. Hoewel ze in de zeven jaar dat ze weduwe was haast jaarlijks een familielid verloor, heeft Takata nooit haar geloof verloren.